Polkujuoksuseuran esittely: Jyväskylä Trail Runners

Polkujuoksun harrastaminen saa uutta tuulta kun löytää juoksukavereita ja mukavia polkuja. Maassamme toimii useita polkujuoksuseuroja, joilla on vilkasta toimintaa yhteislenkkien ja harjoitusten muodossa sekä runsaasti tietoa alueen polkuverkostoista. Näiden toimijoiden esiin tuomiseksi haastamme seuroja tekemään oman esittelyn Trailrunning.fi sivustolle. Näin mahdollisimman moni lajista innostunut löytäisi lähiseudultaan tai vaikka reissukohteestaan lenkkiseuraa ja uusia polkuja. Jos haluat tehdä omasta seurastasi esittelyn, laita viestiä Facebookin kautta.

Jyväskylä Trail Runners otti ensimmäisenä haasteen vastaan ja lähetti esittelyn toiminnastaan.

Pikkujoulutunnelmissa Kuva: Tero Pelkonen

Teksti: Ville Tuure ja Anssi Auvinen

Jyväskylä Trail Runners on Jyväskylässä ja sen lähialueilla vaikuttavien polkujuoksun ystävien yhteisö. Ryhmän tarkoituksena on järjestää avoimia yhteislenkkejä ja -harjoituksia, osallistua yhdessä polkujuoksutapahtumiin Suomessa ja maailmalla sekä edistää polkujuoksuharrastusta Keski-Suomessa.

“JTR” sai alkunsa vuonna 2013. Yhteisön nimeä kantava Facebook-ryhmä perustettiin aikanaan yhdistämään alueella vaikuttavia lajin ystäviä, jotta “ei tarvitsisi aina yksin metsässä rymytä.” Aktiivisen yhteisten harjoitusten järjestämisen ja puskaradion ansioista ryhmäämme kuuluu nykyään yli 700 jäsentä ja noin 100 aktiivia.

Keväisellä yhteislenkillä Kuva: Tero Pelkonen

Aktiivisesta toiminnasta huolimatta Jyväskylä Trail Runners ei varsinaisesti ole seura: me emme ole rekisteröity yhdistys, meillä ei ole jäsenrekisteriä tai -maksuja, saati varsinaisesti sääntöjä. Olemme joukko polkujuoksusta innostuneita henkilöitä, jotka haluavat harrastaa yhdessä ja/tai vaihtaa ajatuksia lajista muiden samanhenkisten kanssa ilman byrokratiaa tai varsinaisia vastuita. Homma pyörii meillä hienosti, kun ei ole tarvetta varata harrastuspaikkoja tai maksaa kollektiivisesti valmennuksesta eikä näin ollen tarvitse kerätä rahaa jäseniltä.

Meille on tärkeää, että jokainen, jota laji kiinnostaa pääsee mukaan toimintaan aiempaan kokemukseen ja tasoon katsomatta. “Keskiviikon kevyt” on jo klassikko, joka kerää lähes viikoittain sekä kokeneita että lajia kokeilevia yhteen tekemään kevyen harjoituksen polkujuoksun parissa. Lisäksi järjestämme paljon suosittuja tunkkausharjoituksia, pitkiä viikonloppulenkkejä sekä tutustumisjuoksuja lähellä oleviin lukuisiin luonnonpuistoihin.

 

Kolin startissa Kuva: Tero Pelkonen

Jyväskylä on polkujuoksijalle erinomainen paikka harrastaa lajia: kaupungissa on useita paikkoja lenkkeilylle jokaisen asuinalueen ja myös keskustan välittömässä läheisyydessä. Lisäksi toisin kuin esimerkiksi länsirannikolla, Keski-Suomesta löytyy reilusti myös korkeuseroja ja isoja mäkiä.

Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet henkilöt kunto- ja taitotasoon katsomatta. Aloittelijoille löytyy aina apua ja jo osaaville menijöille hyvää sparrausta. Parhaiten mukaan pääsee liittymällä Facebook-ryhmäämme nimeltä Jyväskylä Trail Runners ja osallistumalla keskusteluihin sekä yhteistreeneihin.

Nähdään poluilla!

Jyväskylä Trail Runners alias “Metsopaidat”

Jyväskylä Trail Runners Facebook-ryhmä

Lista muista polkujuoksuryhmistä

Kuva: Anssi Auvinen