Aulanko Tower Trail on BUFF® Trail Tourin uusi osakisa vuonna 2018

23331448_1534999119920997_2905619201813447848_o

Marraskuun hämärässä polkujuoksupiirejä sähköistänyt äänestys ensi vuoden uudesta BUFF® Trail Tourin osakilpailusta on ratkennut. Perjantai-iltaan mennessä ääniä annettiin kaikkiaa 1812, joista ääntenlaskennassa kelpuutettiin 1777. Muutamia ääniä oli kirjautunut käytetyn äänestystekniikan takia kahdesti, ja pari innokkainta äänestäjää oli kannattanut omaa suosikkiaan useamman kerran.

Äänestyksen voitti Aulanko Tower Trail 1069 äänellä ja 60,2 prosentin ääniosuudella. Ensi kesänä jaetaan siis BUFF® Trail Tourin pisteitä Aulangon kansallismaisemissa kesäkuun viimeisenä lauantaina 30.6. Kisan ilmoittautuminen aukeaa sunnuntaina 17.12. klo 18:00. Tapahtuman viralliset nettisivut aukeavat osoitteessa aulankotowertrail.fi marraskuun aikana. Väliaikainen nettisivu on täällä.

Tahko Trailin äänimäärä oli 708, prosenteissa 39,8. Tahko Trail otti äänestyksen edetessä hyvän loppukirin, mutta se ei riittänyt ohittamaan Aulankoa, joka vei ensimmäisten tuntien äänistä 75% ja johti ensimmäisen päivän jälkeen 400 äänellä.

Aulanko Tower Trailin johtaja Toni Tiainen kommentoi valintaa näin:

– Nyt on aivan mahtava fiilis! Kun alettiin suunnittelemaan tapahtumaa tiimin kanssa, päätettiin heti että tästä tulee iso juttu Suomen polkujouksuun, sellainen jonka jokainen haluaa kokea. Onhan tämä ihan mieletöntä, että selvittiin kaikkien hakijoiden seasta voittajaksi.

– Edessä on paljon työtä, mutta onneksi tekemässä on hieno ja sitoutunut porukka jonka kanssa ylitetään varmasti kaikki odotukset. Suurin kiitos kuuluu tietysti äänestäjille, syvä kumarrus ja hatun nosto teille jokaiselle. Tulin luvanneeksi myös, että jos Aulanko on mukana BTTF:llä 2018, juoksen Susitaipaleen ja Karhunpolun ensi kesänä yhteen menoon, noin 240km. Oma työmääränsä siinäkin edessä, koska se mitä luvataan, pidetään. Suuri kiitos vielä Tahko Trailille ja Hannu Airilalle hienosta mittelöstä kisapaikasta. Tulen varmasti itse Tahkolle juoksemaan. Tsemppiä kaikille treeneihin ja ensi kesänä tavataan Aulangolla!

Tahko Trailin johtaja Hannu Airila käänsi kakkossijan positiiviseksi.

– Oli hienoa olla mukana kisassa, joka laittaa molempien ehdokkaiden järjestäjät näyttämään parasta osaamistaan. Tappio on aina kova paikka, mutta kovalle vastustajalle on kunnia hävitä. Kisan voittajia olivat molemmat finaaliin valitut tapahtumat sekä suomalainen polkujuoksukulttuuri. Uskon että kisan tuoma pöhinä näkyy ensi kesänä runsaana osallistujamääränä sekä Aulangolla että Tahkolla, jotka ovat osoittaneet olevansa mielenkiintoisia tapahtumia niin tuomariston kuin yleisönkin mielestä. Onnea vielä Aulangolle ja tervetuloa kaikki Tahkolle viettämään polkujuoksijoiden parasta juhannusta ikinä!

Tahko Trail juostaan juhannusaattona 22.6. ja ilmoittautuminen alkaa 1.12. Tutustu Tahko Trailiin tarkemmin kisan nettisivulla.

BUFF® Trail Tourin koordinaattori Terho Lahtinen myhäili tyytyväisenä valintaprosessin ratkettua.

– Molemmat finalistit vakuuttivat järjestelykyvyillään ja tapahtumien konsepteilla. Varmasti huikeita elämyksiä on luvassa osanottajille molemmissa. Todella upeaa, että saamme Suomeen kaksi uutta huippuluokan polkujuoksutapahtumaa. Suosittelen lämpimästi osallistumista kumpaankin.

– Ehdokkaiden joukossa on muitakin mielenkiintoisia uutuuksia, joista kuulemme varmasti lähiaikoina. Myös hakuu osallistuneet olemassaolevat tapahtumat ovat nostamassa profiiliaan, mikä lupaa harrastajille hyvää ensi kesänä. Valintaruljanssin pyörittäminen vei aikaa ja energiaa, mutta se todellakin kannatti, sillä polkujuoksutapahtumien järjestelyjen taso näyttää kehittyvän hakumenettelyn myötä laajalla rintamalla, mikä sataa kaikkien osanottajien laariin. Lisäksi haku synnytti mukavasti polkujuoksuaiheista keskustelua ja näkyvyyttä, mikä toivottavasti innostaa uusia juoksijoita poluille koko Suomessa.

Käy tykkäämässä kisoja Facebookissa: Aulanko Tower Trail ja Tahko Trail.

Lue myös uutinen BUFF Trail Tourin uudesta kumppanista.