Uuden toimituksen esittely

Polkujuoksun suosion edelleen kasvaessa trailrunning.fi-sivustolle tarvittiin lisäjoukkoja kertomaan lajista ja sen harrastamisesta. Nyt toimituskuntaa on laajemmin eri puolilla Suomea, joten jatkossa on luvassa enemmän esittelyjä maamme reiteistä ja tapahtumista. Alla osa uudesta toimituksesta. Nykäise hihasta juoksutapahtumissa ja kerro, mitä haluaisit tältä sivustolta lukea, tai pistä viestiä Facebookin kautta.

 

Laura HautalampiLaura Hautalampi, Vantaa

Hurahdin juoksuun vasta aikuisena ja tuon ryhmään hitaan aloittelijan näkökulman. Juoksu oli aluksi järkivalinta kunnon kohottamiseen ilman aikataulujen sitovuutta. Yllättäen suurin anti on ollut psyykkiset vaikutukset mm. stressinhallintaan. Polkuelämykset ovat olleet niin hienoja, että haluaisin saada houkuteltua myös liikuntaa harrastamattomat mukaan. Polkujuoksu voi olla juuri se laji, josta löytyy aito liikkumisen ilo.

 

Lotta Heikkeri, Helsinki

Haen poluilta ennen kaikkea mielenrauhaa ja luontoelämyksiä. Juoksen hitaasti, mutta tavoitteenani on juosta koko ajan pidemmälle. Olen kiinnostunut teknologiasta ja varusteista sekä siitä, kuinka voimatreeni tukee poluilla rymyämistä. Pidän myös treeniaiheista Pumpui-blogia.

 

 

AnneHeinoAnne Heino, Turku

Olen turkulainen neljääkymppiä lähestyvä kuntojuoksija. Takana on useampi vuosi juoksuharrastusta, mutta polkujuoksijana olen noviisi. Erinäisten vaivojen vuoksi olen joutunut lyhentämään lenkkejä ja etsimään uusia harjoitusmuotoja. Pehmeillä poluilla juoksentelu on osoittautunut sopivaksi ja innostavaksi harrastukseksi. Kirjoittelen juoksujuttuja ja kuulumisiani Taivaanrannan juoksija -blogissani. Kuva: Antti Suonpää, Ruissalo Trail

 

Anu JussilaAnu Jussila, Savonlinna

Juoksu on kulkenut mukanani eri tasoilla yli kymmenen vuotta. Joka päivä jaksan ihmetellä, minkälainen vaikutus sillä on omaan kehooni ja mieleeni. Polkujen rauhassa myös luonnon moninaisuus tulee esiin, tapaa uusia ihmisiä, on osa yhteisöä. Haluan jakaa tietoa polkujuoksusta ja kaikesta siitä mitä sillä on meille tarjottavanaan.

 

 

JaakkoKallioJaakko Kallio, Kirkkonummi

Olen kestävyysurheilun ja ulkoilun monitoimimies, jonka sydän sykkii erityisesti pitkien matkojen reippaille polkujuoksuille, uintijuoksulle, kiipeilylle ja SUP-melonnalle. Kaverina poluilla on usein myös hilpeä alaskanmalamuutti Ruu. Risikon Antin tavoin myös minä toimin Suomen Ladun polkujuoksuohjaajana, paikkana Helsinki ja sen lähialueet.

 

 

13699974_10153703983627724_7308440708069982018_nMatti Kivinen, Turku

Ensimmäisen polkujuoksukisani juoksin Bodom Traililla 2015, jäin pahasti koukkuun ja sen jälkeen juoksemisesta on tullut merkittävä osa elämää. Olipa kyseessä sitten päivittäinen treenilenkki lähimetsässä tai usean päivän juoksuvaellus Alpeilla, on juokseminen hienoa touhua, jossa mieli lepää. Juoksemisessa minua kiinnostaa omien rajojen etsiminen ja tavoitteena on suunnata yhä pidemmille poluille tulevaisuudessa.

 

Suvi KoskelaSuvi Koskela, Suomussalmi

Olen äskettäin polkujuoksuun tutustunut, mutta sitäkin enemmän innostunut noviisi kestävyysurheilun maailmassa. Olen kotoisin Helsingistä, mutta nykyisin koluan Kainuun korpia. Virka-aikaan naputan tietokonetta viestintäsuunnittelijan nimikkeellä. Olen kirjoittanut vuodesta 2013 Sisunainen-blogia, jonka aiheet pyörivät liikunnan ja hyvinvoinnin ympärillä. Tärkeintä minulle polkujuoksussa on luonnossa liikkumisen ilo ja itseni haastaminen – mitattavat tulokset ovat toisarvoisia.

 

Maija Koskinen, Toivakka

Poluilla retkeily on ollut mielipuuhaani lapsesta lähtien. Juoksemista olen harrastanut vaihtelevasti ja valinnut mieluiten metsäreittejä tylsien teiden sijaan. Polkujuoksu alkoi kiinnostaa ja veljeni houkutteli minut osallistumaan Bodom Trailille. Juoksin 12 km ja vietin päivän talkoolaisena. Laji koukutti niin, että osallistun silloin tällöin tapahtumiin vaikka enimmäkseen juoksen yksin omaksi huvikseni. Arkityöni teen kirjanpitäjänä, vapaa-aika kuluu retkeilyn, liikunnan, valokuvauksen ja kirjoittamisen parissa.

 

Nuuksio Classic 2016 yhteislenkki 1

Terho Lahtinen, Helsinki

Olen liikkunut luonnossa monin tavoin pikkupojasta asti, ja päädyin polkujuoksun pariin suunnistuksen ja seikkailu-urheilun kautta. 2011 Vaarojen Maratonilla aloin miettiä, miksei kukaan järjestä Nuuksiossa vastaavaa tapahtumaa. Ajatus ei jättänyt rauhaan, joten houkuttelin pari kaveria mukaan ja aloin järjestää. Projekti vei mennessään, ja oma juoksu-ura painottuu nykyisin muiden juoksuttamiseen Nuuksio Classicin, Bodom Trailin ja tämän sivuston koordinoinnin merkeissä. Nautin kovasti siitä, että voin tällä tavoin mahdollistaa muille niitä samoja hienoja elämyksiä, jotka itselleni ovat kovin antoisia.

 

Maijaliisa Mikkonen, Kajaani

Aloitin juoksemisen nollasta kolmisen vuotta sitten kolmen lapsen syntymän jälkeen. Varsinainen polkujuoksuinto alkoi muutamien puolimaratonien jälkeen, kun halusin haastaa itseäni pidemmillä matkoilla, mutta olla hieman armollisempi itselleni. Kunnon roihun sytytti mieheni, joka juoksi 2016 NUTS Pallas-Hetta polku-ultran. Sen vuoden myrskyssä hurrasimme lasten kanssa mieheni  matkalle ja mielessäni ajattelin, että voi kunpa minäkin pääsisin! Kirjoittelen juoksuistani Maija meinaa maralle and beyond -blogiin.

 

Jussi Näri, Hämeenlinna

Olen Jussi, 44-vuotias hämeenlinnalainen, ja tykkään juoksennella Ahveniston maastoissa Tawastia Trail Clubin kanssa. Minulle polkujuoksussa yhdistyy mahdollisuus kuntoiluun, itsensä haastamiseen sekä mahdollisuus paikata hataraksi jäänyttä yhteyttä metsään. Olen hidas taivaltaja, viihdyn mainiosti huolloissa ja nautin Jaffa-kekseistä suolakurkun kanssa. Puudutan lähipiiriäni katkeamattomilla vuodatuksilla uusista löytämistäni poluista, mutta minkäs teet jos on peruuttamattomasti eksynyt sileältä metsään.

 

Antti Risikko, Kerava

Vaikka olen polkujuoksukisoissa käynyt jo useamman vuoden, niin kaikista eniten nautin rauhallisista lenkeistä poluilla välillä eväitä syöden ja nauttien maisemista tai vaikkapa pulahtamalla uimaan. Mielenkiintoni kohde on erityisesti uusien ihmisten tutustuttaminen polkujuoksuun. Tätä olen toteuttanut toimimalla Suomen Ladun polkujuoksuohjaajana Keravalla.

 

Markus Tikkanen uusi2 Markus Tikkanen, Vantaa

Monipuolinen harrasteliikkuja Sipoonkorven kupeesta. Polkujuoksun lisäksi hiihdän, pelaan pallopelejä ja suunnistan. Liikunnan ilo ja riemu ajaa urheilemaan.  Siviiliammatiltani olen opettaja.

 

 

ElsaVarjaElsa Varja, Helsinki/Tammela

Olen 33-vuotias luontointoilija ja polkujuoksija – lokakuusta lähtien myös koulutettu polkujuoksuohjaaja. Treenatessa minut tapaa usein yhdessä paimenkoirani kanssa. Rakkaimmat juoksumaastoni löytyvät lapsuuden maisemista Nuuksiosta sekä Liesjärven kansallispuistosta, jonka läheisyydessä opiskelen eräopastutkintoa. Vaikutan aktiivisesti Hölkkämäyrät-juoksuseurassa ja kisailen poluilla puolikkaista ultramatkoihin. Aiempi työurani on viestinnän ja median parista, joten polkujuoksurakkauden jakaminen myös verbaalisesti tuntuu piristävältä ja tärkeältä.