Turku Trail Cupin avaus juostaan Paimiossa 19.4.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty polkujuoksusarja Turku Trail Cup palaa tänä vuonna entistä ehompana. Luvassa on uusia polkujuoksumaastoja ja yksi osakilpailu lisää viime vuotiseen verrattuna. Ennen keskikesää kirmataan kolme polkukisaa ja syksymmällä on vuorossa toiset kolme tapahtumaa.

Osallistujien palaute viime vuoden polkujuoksuista on otettu huomioon tämän vuoden kisatapahtumia suunniteltaessa. Konsepti pysyy samana, eli tänäkin vuonna Turku Trail Cup tarjoaa monipuolisia polkujuoksureittejä hienoissa maastoissa Turussa ja ympäryskunnissa. Järjestäjät haluavat jatkaa helposti lähestyttävien kohtuuhintaisten polkujuoksutapahtumien järjestämistä siten, että aloittelijallekin kynnys tulla kokeilemaan lajia olisi mahdollisimman matala.

Huhtikuussa kisasarja avataan uudella tapahtumapaikalla, kun Paimio Trail juostaan torstaina 19.4.

Paimio Trailin reitti seurailee vuoden 2015 Jukolan viestin muovaamia polkuja. Turun seudulla on hyvin vähän kangasmaastoja ja Paimion Hiekkahelmen ympäristö pienine lampineen tarjoaa varmasti monille polkujuoksijoille mukavaa vaihtelua kotipolkuihin verrattuna. Hiekkakuoppa-alueiden pikkupolut tuovat oman erikoisuutensa tähän polkujuoksuun! Paimio Trail järjestetään Peimarin Rastien yhteydessä ja näin pyritään myös lisäämään tietoisuutta lajista kuntosuunnistajien keskuudessa.

Länsikeskus Trail 2017

Vuosi sitten Länsikeskuksessa juostiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Kuva: Antti Suonpää

Toukokuussa vuorossa on puolestaan Länsikeskus Trail lauantaina 12.5. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Turun Länsikeskuksessa juostu kisa yllätti monet paikalla olleet juoksijat positiivisesti siinä mielessä, että aivan automarkettien kyljestä löytyi loistavat polkujuoksuolosuhteet tarjonnut, haastava reitti.

Ennen keskikesää luvassa on vielä kolmaskin osakilpailu maanantaina 11.6. Piikkiössä.

Kisasarjan pääyhteistyökumppanina on tänä vuonna Hoka One One, joka tarjoaa kisatapahtumien yhteydessä myös mahdollisuuden kenkätestaukseen. Uutena yhteistyökumppanina mukaan tulee myös Scandinavian Outdoor. Turku Trail Cupin jokaisesta osakilpailusta saa pisteitä ja kauden päätteeksi eniten pisteitä keränneet palkitaan. Luvassa on myös arvontapalkintoja yhteistyökumppaneilta. Kaikkien kuuden osakilpailun tiedot sekä ilmoittautuminen kisoihin löytyy Turku Trail Cupin sivuilta.

,