Osakilpailut 2016

Logovaakavalko

BUFF® Trail Tour jatkaa vuonna 2016 samalla seitsemän osakilpailun kiertueella kuin 2015. Kolmessa tapahtumassa on myös Ultra Trail Tourin osakilpailu.
Koko kauden kisakalenteri löytyy täältä. Lisätietoa yksittäisistä tapahtumista löytyy kisojen kotisivuilta.

1. Bodom Trail 5.5.
Keväinen metsä valloitti Bodom Trailin juoksijoiden sydämet. Kuva: Aapo Laiho

Bodom Trailin kevättä. Kuva: Aapo Laiho

BUFF® Trail Tourin avaus Bodom Trail juostaan Pirttimäen ulkoilualueen keväisillä poluilla Espoossa. Mukaan mahtuu 1000 osanottajaa, joka vuonna 2015 tuli täyteen viikossa. Bodom Trail sopii loistavasti ensimmäiseksi polkujuoksuksi, sillä matkavaihtoehtoina on 6, 12 ja 21km. Reitissä riittää haastetta myös kokeneille maastourheilijoille, ja lähtölistalta löytynee kovia nimiä muistakin lajeista. Kisan erikoisuutena on se, että 12km:n ja 21km:n matkoille lähdetään yhtä aikaa, ja voit matkan varrella itse päättää, juoksetko maaliin 12km:n jälkeen, vai tavoitteletko Trail Tourin pisteitä täydellä reitillä. Tarjolla on myös 6km:n matka lapsille ja nuorille.  Ilmoittautuminen alkaa 31.1.2016.

bodomtrail.com

2. NUTS Karhunkierros 27.5.
Vain muutama lumiläikkä pilkutti Kuusamon upeita vaaramaisemia NUTS Karhunkierroksella. Kuva: Aapo Laiho

Nousu Valtavaaralle. Kuva: Aapo Laiho

NUTS Karhunkierros kulkee nimensä mukaisesti Suomen tunnetuimman vaellusreitin Karhunkierroksen poluilla. Vuoden 2014 kisa keräsi legendaarista mainetta paikoin reisiin asti upottavan lumisohjon ansiosta, ja 2015 jännitystä aiheutti kisan alla reitille tulvinut Oulankajoki. Matkoina Pienen Karhunkierroksen ja Juuma-Ruka -polun yhdistävä 31km, BUFF® Trail Tourin 53km Oulangan luontokeskuksesta Rukalle, pidempää haastetta kaipaaville koko Karhunkierros 80km ja kaikkein hurjimmille sama edestakaisin, eli Suomen pisin polku-ultra 160km, joka avaa Ultra Trail Tour Finlandin.  53-160km:n matkoille on yhteensä 400 paikkaa ja 31km:lle enintään 600. Ilmoittautuminen aukeaa 6.10.2015.

http://nuts.fi/karhunkierros

3. Vierumäki Trail Marathon 3.7.
DSC07955

Sisemmän Salpausselän laella. Kuva: Terho Lahtinen

Toista kertaa juostava Vierumäki Trail Marathon esittelee Vierumäen, Heinolan ja Vuolenkosken kauniita harju- ja järvimaastoja. Reitin etäisin osa on perinteikkästä Juustopolkua, joka toimi 1800-luvulla kauppareittinä Vuolenkosken ja Heinolan välillä. Lahti Trail Running Clubin asiantuntevat järjestelyt ja Vierumäen urheiluopiston loistavat puitteet varmistavat huippuluokan tapahtuman. Samana viikonloppuna Vierumäellä on myös Finntriathlon, joten tekemistä ja kannustettavaa riittää koko viikonlopuksi.  Tapahtumassa on kaksi matkaa,  BUFF® Trail Tourin 42km ja astetta helpompi haaste, 27km. Ilmoittautumisaikataulu ja osanottajakiintiö selviää myöhemmin.

http://vierumakitrail.fi

4. NUTS Pallas 16.7.
FQ4A9206

Äkäskeron yötön yö. Kuva: Aapo Laiho

Vuonna 2013 käynnistynyt NUTS Pallas on Suomen suurin ultrajuoksu, jonka pitkille matkoille osallistui vuonna 2015 yli 300 juoksijaa. Tapahtumassa on kolme matkaa, BUFF® Trail Touriin kuuluva Pallas-Hetta 55km, Ultra Trail Tourin Ylläs-Hetta 125km ja 23km:n kierros Äkäslompolosta Ylläksen ja Kesängin jylhissä maisemissa.  Pallas- ja Ounastunturit ylittävä reitti on yksi Suomen perinteisimmistä vaellusreiteistä. Polku kulkee suurimmaksi osaksi avotunturissa, ja nousua 55km:n matkalla kertyy lähes 1600m. Tapahtuman maali ja kisakeskus sijaitsevat Enontekiön Hetan kylässä. Ilmoittautuminen alkaa joulukuussa 2015.

http://nuts.fi/pallas

5. PYHÄ tunturimaraton 13.8.
DSC02920

Kultakeron laella. Kuva: Jaakko Posti

Tunturimaraton juostaan vuonna 2016 kolmatta kertaa Suomen vanhimmassa kansallispuistossa Pyhätunturilla. Reitin upeat tunturimaisemat, kivikkoiset kurut avarat Lapin havumetsät ja upeat kangaspolut ovat polkujuoksijan herkkua, mutta reitti tarjoaa lisäksi haastavaa rakkakivikkoa ja lopussa tiukan nousun Kultakerolle ja etureisiä koettelevan laskun pujottelurinnettä maaliin. Matkoina 10, 21,5 ja 43km, joista 43km kuuluu BUFF® Trail Touriin. Nousua täydellä maratonilla on noin 1150m. Tapahtuma sopii erityisen hyvin liikunnalliseksi perhelomaksi, sillä kisaviikonloppuna Pyhällä on paljon muutakin polkujuoksuaihesta ohjelmaa ja ulkoilua myös lapsille. Ilmoittautuminen alkaa helmikuussa 2016 ja mukaan mahtuu enintään 400 juoksijaa.

www.tunturimaraton.fi

6. Nuuksio Classic Trail Marathon 3.9.
Kuva: Poppis Suomela

Nuuksion kallioita. Kuva: Poppis Suomela

Viidettä kertaa juostava Nuuksio Classic on matkalla nimensä mukaisesti yhdeksi Suomen polkujuoksujen klassikoista. Tarjolla on vain yksi matka, täysi maraton. Nuuksion kansallispuistossa kiertelevää reittiä luonnehtivat kymmenet lammet, avokalliot, karut mäntymetsät, mustikkakankaat ja kuusikkokorvet. Vaikka korkeuserot eivät ylläkään tunturien luokkaan, nousua kertyy noin kilometri. Reitin mutkittelevat, kapeat rantapolut ja jyrkät kalliokumpareet vaativat juoksijalta hyvää maastotekniikkaa, imevät voimia ja yllättävät vaativuudellaan.  Reitin lisäksi tapahtuma on saanut paljon kiitosta erinomaisten järjestelyjen ja innostavan tunnelman ansiosta. Ilmoittautuminen aukeaa 20.3.2016. Osanottajakiintiö on 600.

nuuksioclassic.com

7. Vaarojen Maraton 1.10.
Vaarojen maraton 2015

Näkymä Jauholanvaaralta kohti Herajärveä. Kuva: Aapo Laiho

Kolin kansallispuistossa ja sen naapurimaastoissa juostava tapahtuma on kasvanut vuoden 2006 kokeilusta Suomen  polkujuoksun merkkitapahtumaksi, jonka ainutlaatuinen yhteishenki jokaisen polkujuoksijan pitää joskus kokea. Kisareitti mukailee Herajärven Kierrosta, joka yhdistää pohjoiskarjalaiset järvimaisemat, suuret korkeuserot sekä paikoin teknisesti haastavat polut. Etukäteen vatsanpohjaa kutkuttelevat kuuluisa Ryläyksen nousu ja loppunousu Pielisen rannasta Kolin laelle. Lokakuussa sääolot voivat olla vaativat, mutta parhaimmillaan tarjolla on huikean hieno ruska. 43 km:n Vaarojen Maraton on BUFF® Trail Tourin finaali, josta on tarjolla korotetut pisteet. 131 km:n ultramatka päättää Ultra Trail Tour Finlandin. Molempien kiertueiden yhteiskisan palkintojenjako tapahtuu Vaarojen Maratonin iltajuhlassa. Muita matkoja ovat 14 km ja 87 km. Ilmoittautua voi 10.-24.5.2016. Tapahtumassa on matkakohtaiset osanottajakiintiöt. Yhteensä mukaan mahtuu 950 juoksijaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, osallistumisoikeudet arvotaan.

www.vaarojenmaraton.fi