Buff Trail Tourilla jaossa valmennusstipendejä

Buff Trail Tour Finland on kolmannella kaudellaan kasvanut yhdeksi Suomen näkyvimmistä juoksutapahtumasarjoista, ja se houkuttelee jatkuvasti uusia harrastajia polkujuoksun pariin. Tänä vuonna sarjan seitsemässä kisassa nähdään reilut 3000 juoksusuoritusta, ja tapahtumien kaikki matkat mukaan lukien osanottajat keräävät kauden aikana noin 5000 hienoa juoksuelämystä.

Sarjan tavoitteena on edistää polkujuoksun harrastamista, asemaa ja arvostusta Suomessa, ja tuoda polkujuoksua esiin kiinnostavana ja luonnollisena kestävyysurheilun muotona ja liikunnallisena tapana nauttia Suomen upeasta luonnosta. Sarja pyrkii myös kannustamaan suomalaisia juoksijoita koviin suorituksiin kotimaan poluilla, ja antamaan juoksijoille eväitä laajentaa reviiriään kansainvälisiin kisoihin.

Kauden päästessä puoliväliin NUTS Pallaksen myötä Buff Trail Tour Finland lisää panostusta juoksijoiden tukemiseen julkaisemalla kauden palkinnot. Edellisinä vuosina kärkijuoksijat ovat saaneet tavarapalkintoja ja osanotto-oikeuksia seuraavan kauden kisoihin. Näiden päälle tulevat tänä vuonna tuntuvat valmennusstipendit. Miesten ja naisten kolmen kärki palkitaan sarjan finaalissa Vaarojen Maratonilla seuraavasti:

1. 1000€
  2. 600€
  3. 300€

Urheilijat voivat nostaa stipendejä harjoittelusta, varustehankinnoista ja kilpailuosanotoista syntyneitä kuluja vastaan, jolloin niitä ei katsota urheilijan verotettavaksi tuloksi. Sarjan osakilpailujen järjestäjät toivovat, että tuki rohkaisee juoksijoita kohti entistä kovempia tavoitteita ja nostaa kisojen tasoa edelleen.

Ajantasainen pistetilanne kokonaisuudessaan löytyy täältä ja spekulaatiota NUTS Pallaksen osalta täältä.

Bodom Trail, 5.5.2016, Pirttimäki, Espoo: Miesten 21km sarjan kolme parasta (v-o) Janne Mononen, Henri Ansio ja Antti Parjanne

Kauden avauksessa Bodom Traililla miehistä eniten pisteitä keräsivät (vas.) Janne Mononen (3.), Henri Ansio (1.) ja Antti Parjanne (2.)