Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen alkaa 27.1. Uusi 65km:n yökisa ja ilmoittautumismenettely

Vaarojen Maraton 2018, Koli. Kuva: Aapo Laiho

Vaarojen Maraton on yksi Suomen polkujuoksun yksi pitkäikäisimmistä kisoista ja Buff Trail Tour Finlandin finaali. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 4-5.10. juostavan Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen avautuu sunnuntaina 27.1. klo 18.00.  Jo neljättätoista kertaa käytävän kisan starttipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja aikaisemmilta vuosilta tuttu arvonta jää historiaan.

Järjestäjät ovat yhteistyössä Kolin kansallispuistoa hallinnoivan Metsähallituksen kasvattaneet osallistujakiintiötä sadalla juoksijalla viimesyksyisestä 1000 osallistujasta 1100 osallistujaan.

Tulevan syksyn kisa noudattelee Vaarojen Maratonin pitkiä perinteitä. Matka- ja reittivalikoima on tuttu vuodelta 2018. Tarjolla on kuitenkin uusi sarja, sillä syksyllä esitelty 65km:n kisa käydään tänä vuonna myös yön pimeydessä otsalamppujen valaistessa juoksijoiden askelia.

Ultra Trail Tour Finlandin päättävälle 130km matkalle sekä 65km yölähtöön startataan perjantai-illan aikana. Turvallisuuden takaamiseksi näiden sarjojen kilpailijat varustetaan GPS-seurantalaitteilla. GPS-laitteiden riittävyyden takaamiseksi osallistujien määrä on rajoitettu 100 juoksijaan per matka.

Lauantain aikana ratkotaan Buff Trail Tourin loppusijoitukset 43km:n maratonmatkalla. Syksyllä 2018 miesten Tourin voitosta käytiin ehkäpä suomalaisen polkujuoksuhistorian jännittävin näytelmä, kun Henri Ansio lopulta kukisti Jere Pajusen loppunousussa ja vei kokonaiskilpailun voiton edellisvuosien tapaan. Kamppailu kärkisijoista on tiivistynyt niin miesten kuin naisten sarjassa viime vuosina, joten ensi syksynäkin on odotettavissa tiukka taistelu BTTF:n ja UTTF:n kärkisijoista.

Lauantaipäivän aikana tarjolla on myös 13,5km ja 65km matkat. Viikonlopun lyhyin matka tarjoaa sopivan haasteen polkujuoksun vasta-alkajille. Myös 13,5km:n juoksijat pääsevät ihailemaan Kolin parhaita maisemia kohti Pielistä. Herajärven eteläpään polut taas ovat saaneet haastavuudessaan legendaarisen maineen 130km:n juoksijoiden tarinoissa, mutta ne ovat silti monelle Vaarojen Maratonin konkarillekin tuntemattomia. Niihin on mahdollisuus tutustua päivänvalossa 65km startissa.

Vaarojen Maratonin kotisivuilta löytyy lisätietoa kisamatkoista ja reiteistä sekä ilmoittautumislinkit.

www.vaarojenmaraton.fi

Haasta itsesi ja Kolin syksyiset polut Vaarojen Maratonilla!

Teksti: Vaarojen Maraton