Turku Trail Cup jatkuu syyskuun alussa Maaria Traililla

Turun seudun polkujuoksusarja Turku Trail Cup jatkuu syyskauden kisoilla. Kisasarjan kolme ensimmäistä polkujuoksua kisattiin ennen keskikesää ja nyt syksyllä vuorossa ovat Maaria Trail 1.9., Hirvensalo Trail 29.9. sekä cupin päättävä Parmaharju Trail 13.10.

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Turku Trail Cup on tarjonnut matalan kynnyksen polkujuoksukisoja, joissa on päästy kirmaamaan Turun alueen parhaita polkuja ja vaihtelevia maastoja. Viime vuonna osallistujamäärät jäivät vielä joka kisassa alle sadan, mutta tänä vuonna polkujuoksijat ovat todella löytäneet tapahtumat ja satanen on mennyt rikki jokaisessa polkujuoksussa. Mukana on ollut sekä polkujuoksun aloittelijoita että jo viime vuonna cupin reitteihin ihastuneita konkareita.

Polkujuoksun riemua Piikkiö Traililla kesäkuussa. Kuva: Antti Suonpää.

Viime vuoden erittäin märkä syksy takasi sen, että juoksijat saivat taivaltaa cupin tapahtumissa vesilätäköissä. Tänä vuonna kuivan kesän jälkeen on luvassa varmuudella kuivempia polkuja tallattavaksi. Maaria Traililla juostaan lauantaina 1.9. Turun pohjoisosassa hienon Maarian altaan vaihtelevassa ympäristössä ja matkavaihtoehtoja on kolme; 6 km, 10 km ja 20 km. Juoksun jälkeen osallistujille lämpiää sauna Maarian Mahdin urheilutalolla. Ilmoittautuminen ennakkohintaan onnistuu Turku Trail Cupin sivuilla vielä tämän viikon loppuun.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Hirvensalo Trailissa syyskuun lopussa polkujuoksijat pääsevät kapuamaan Turun seudulle harvinaisen jyrkkää mäkeä. Kymmenen kilometrin reitti käy kolme kertaa Hirvensalon laskettelurinteen huipulla ja joka kerta rinnettä kiivetään hieman eri suunnasta. Laskettelurinteen huippu on oiva paikka maisemien katselulle, jos moiseen polkujuoksun lomassa nyt on mahdollisuutta. Yhdellä kympin lenkillä tulee kokonaisnoususummaksi hieman reilu 300 metriä, joten jokainen osallistuja pääsee halutessaan tunkkaamaan mukavan nousumäärän.

Hirvensalossa on mukana myös Tutustu polkujuoksuun –lenkki, jossa kuuden kilometrin reitti kierretään yhdessä. Opastamassa polkujuoksun saloihin on Vauhtisammakon ohjaajia ja reitti sopii hyvin myös aloitteleville polkujuoksijoille. Kisasarjoissa Hirvensalo Traililla luvassa on 10 ja 20 kilometrin kisat, ja helpomman 6 kilometrin reitin voi kiertää kuntosarjassa tai Tutustu polkujuoksuun – ohjaajien kanssa, mutta se ei ole mukana kisasarjassa.

Turku Trail Cupin alkukauden kolmessa osakilpailussa nähtiin 397 suoritusta 271 juoksijan voimin ja viime vuoden osallistujaennätys lyötiin heti kauden avauksessa Paimio Traililla. Cupin kokonaispisteitä keräävien kisa tulee olemaan tänä vuonna selvästi viime vuotta tiukempi ja voi hyvin olla, että kokonaiskisa ratkeaa vasta viimeisen osakilpailun viimeisellä kilometrillä Liedon Parmaharjun hyppyrimäen portaissa!