Team Nordic Trail – yhteisöllistä harjoittelua ja liikuntamatkoja

Ruotsalainen polkujuoksuyritys Team Nordic Trail on rantautunut Suomeen. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi järjestetään matkoja, saunailtoja, ultraintervalleja ja muita jäsentapahtumia.

Team Nordic Trail

Juoksuun ja tuntureihin intohimoisesti suhtautuva Miranda Kvist perusti Team Nordic Trailin Ruotsissa vuonna 2013. Yrityksensä johtamisen lisäksi hän luennoi ja valmentaa juoksuun innostaen. Ruotsin juoksuryhmissä on mukana tuhatkunta harjoittelijaa. Myös Ecotrail Stockholmin ja Stockholm Swimrunin järjestäminen kuuluvat Team Nordic Trailin toimintaan.

Suomen toiminta alkoi Ida Kronholmin johdolla Pietarsaaressa keväällä 2017. Heti ensimmäisellä lenkillä oli mukana nelisenkymmentä osallistujaa. Pietarsaaressa on perusryhmien lisäksi aloittanut Trailkids–ryhmä, joka harjoittelee samaan aikaan aikuisten kanssa omien ohjaajien johdolla. Tällä hetkellä säännölliset lenkit pyörivät myös Vaasassa ja Paraisilla. Parhaillaan haetaan lisää ryhmänohjaajia, niin Helsingin ja Turun treeniryhmät saadaan käynnistymään kevään 2018 aikana.

Harjoitusten teemat vaihtelevat kauden mukaan

Yhteisharjoituksia järjestetään vuoden ympäri yhtenä arki-iltana sekä viikonloppuisin. Harjoituksissa huomioidaan kausivaihtelut, joten myös talven pimeinä iltoina pääsee harjoittelemaan turvallisesti ryhmän mukana. Arki-iltojen harjoitukset alkavat aina samasta paikasta, viikonlopun lenkkien sijainti voi vaihdella.

– Viikkoharjoituksen teemana voi olla mäkiharjoittelu, intervallit tai vauhtileikittelyt. Harjoitukset soveltuvat aina kaiken tasoisille juoksijoille. Yleensä juostaan lyhyempää lenkkiä, jolloin lenkin pituuden voi helposti muokata itselleen sopivaksi, Ida Kronholm kertoo.

Vuoden jäsenyys maksaa 160 euroa ja siihen sisältyy viikkoharjoitusten lisäksi mm. muut jäsenaktiviteetit, alennuksia yhteistyökumppaneilta ja matkat jäsenhintaan. Jäsenenä voi harjoitella kaikissa Suomen ja Ruotsin juoksuryhmissä.

Teemamatkoja ympäri maailmaa

Ruotsin Team Nordic Trail järjestää ensi vuonna yli 30 juoksu- tai vaellusmatkaa ympäri maailmaa Englannista El Salvadoriin. Valittavana on kilpailumatkoja, treenileirejä ja koko perheelle sopivia matkoja. Myös suoraan Suomesta lähdetään välillä reissuun. Keväällä 2018 on tulossa ainakin matka italialaiseen juoksukilpailuun ja nautiskelumatka Åren tuntureille.

– Osalla matkoista voi valita juoksun sijasta myös kävelyvaelluksen. Suomen juoksijat voivat osallistua Ruotsin tiimin järjestämille matkoille, ja usein näillä matkoilla onkin pieni ryhmä myös suomalaisia.

Team Nordic Trailin tavoitteena on saada yhä useampi ihminen liikkumaan ulkona ja nauttimaan kauniista luonnosta. Eikä huolta, että osallistuminen vaatisi ruotsin kielen taitoa.

– Suomen ryhmissä pääsääntöisesti puolet osallistujista on suomenkielisiä. Tulevissa Helsingin ja Turun ryhmissä suomi on hyvin todennäköisesti toiminnan pääkieli. Tärkeintä harjoituksissa on hyvä yhteishenki ja polkujuoksun ilon jakaminen, Ida kannustaa.

Lisätietoja:
Team Nordic Trail Finland
Team Nordic Trail Sverige
Ajankohtaisimmat tiedot Team Nordic Trail Finlandin ja kaupunkikohtaisten ryhmien Facebook-sivuilta.

Kuva: teamnordictrail.se