Syys Sipoonkorpi Trail – takuuvarmaa polkunautintoa

Syksyn ruska loi Sipoonkorpeen upean juoksuympäristön

Syksyn ruska loi Sipoonkorpeen upean juoksuympäristön. Kuva: Pia Haanperä

Kolmatta kertaa järjestetty Syys Sipoonkorpi Trail juostiin lauantaina 30.9. huikeissa olosuhteissa. Päivä oli pilvipoutainen, lämpötila noin 12 astetta, ja pitkä kuiva sääjakso ennen kisaa tarjosi noin 300 juoksijalle nautinnollisen syyspäivän. Reiteillä perinteiset rämpimisosuudet olivat edelleen paikoillaan, mutta aiempiin vuosiin verrattuna juoksijat pääsivät kuivassa metsässä jopa helpolla.

kuusijärvi

Vantaan Kuusijärvi toimii Sipoonkorpi Trailin kilpailukeskuksena. Kuvassa 21 km ja 30 km lähtöryhmät valmistautumassa matkaan. Kuva: Markus Tikkanen

Tapahtumapaikkana Sipoonkorven kansallispuiston metsät ovat pääkaupunkiseudun polkujuoksijoille tuttuja, ja tapahtuma onkin monen harrastajan syksyn ykköskohde. Kilpailukeskuksena toimii Kuusijärven ulkoilualue Vantaalla. Kilpailukeskukseen pääsee mm. suoralla bussilinjalla Helsingin keskustasta, mikä tekee Sipoonkorpi Trailista helposti saavutettavan polkujuoksukisan.

ykkö

Loppukesän myrsky oli tehnyt yllätyksiä tutuille reiteille. Kuva: Markus Tikkanen

Sipoonkorpi Trailin matkoiksi ovat viime vuosina vakiintuneet 10 km, 21 km ja 30 km reitit. Tapahtumaa järjestävän Harri Laulumaan mukaan reiteiksi on pyritty valitsemaan monen tasoisille juoksijoille sopivat reitit.
– 10 kilometrin reitti on erittäin juostavaa polkua ja latupohjaa, ja se sopii hyvin polkujuoksuharrastusta aloittelevillekin juoksijoille. 21 km ja 30 km reitit tarjoavat enemmän haastetta sekä pienempää ja teknisempää polkua, Laulumaa toteaa.
– Parasta Sipoonkorpea saa maistaa 30 km reitillä, missä polut ovat todella pieniä. Ensimmäisinä vuosina polkuja oli syvällä kansallispuistossa jopa vaikea tulkita poluiksi.

Osallistujamäärä on pysynyt viime vuosina samalla tasolla. Tämän syksyn trendinä osallistumisissa oli Laulumaan mukaan se, että 30 km osallistujamäärä on kasvussa ja naisten osuus pitkillä matkoilla on selvästi lisääntynyt.

linda

Linda Liukkaan vapautunut tuuletus maalissa. Kuva: Markus Tikkanen

Elämänsä ensimmäisen polkujuoksukisan lauantaina juossut koodauslähettiläs ja lastenkirjailija Linda Liukas oli 10 kilometrin urakan jälkeen yhtä hymyä.
– Sipoonkorven upea miljöö ja tapahtuman yhteisöllisyys oli hieno kokemus! Vaikka ylämäet tuntuivatkin tappavilta, on olo nyt mahtava. Olemme kaveriporukalla treenanneet juoksemista, ja halusimme muiden juoksutapahtumien lisäksi haasteeksi jotain erilaista. Kyllä kannatti tulla, Liukas iloitsi maalissa.

winners

Martinas Tirlikas (vas.), Samu Heiska (kesk.) ja Jani Virta pitivät kovinta vauhtia Sipoonkorvessa. Kuvat: Markus Tikkanen

10 km miesten kisan nopein oli liettualainen suunnistaja Martynas Tirlikas, naisten sarjan vei nimiinsä vasta 14–vuotias Rekolan Raikasta edustava Helmi Köykkä. 21 km kisassa miesten ykkönen oli Kyrön Voimaa ja suunnistuksessa Vehkalahden Veikkoja edustava Samu Heiska ja naisten ykkönen Oona Hilkamo. 30 km sarjan voittajat olivat miehissä Jani Virta ja naisissa Espoon Akilleksen Paula Havu.

Järjestäjät kiittivät kaikkia osallistujia ja toivottivat kaikki tervetulleiksi taas ensi kevään Sipoonkorpi Trailille.