Seitsemisen polkujuoksu päättää kolmen kisan viikonlopun

Tulevana viikonloppuna juostaan kolme polkujuoksukisaa, joista kaksi järjestetään ensimmäistä kertaa. Lauantaina 5. elokuuta käydään Ahvenanmaan ensimmäinen polkujuoksukisa Bomarsund Trailrun ja Nousiaisissa järjestettävä PNM Trail. Vilkkaan polkujuoksuviikonlopun viimeinen kisa on Seitsemisen polkujuoksu sunnuntaina 6. elokuuta. 

Sunnuntaina 6. elokuuta käynnistyvä Seitsemisen polkujuoksu järjestetään Seitsemisen kansallispuistossa, Pohjois-Pirkanmaalla. Toista kertaa järjestettävässä kilpailussa on edellisen vuoden tapaan useita eri sarja- ja matkavaihtoehtoja. Miehille ja naisille on kilpa- ja kuntosarjat 20 kilometrin matkalla  ja kuntosarja 10 kilometrin matkalla. Lisäksi tarjolla on myös 6 kilometrin lenkki.

Seitseminen 02

Kaikkien matkojen reitit kulkevat vuonna 1982 perustetun Seitsemisen kansallispuiston ulkoilureittejä pitkin. Juurakoita poluilla on vain kohtuullisissa määrin ja kivikkoa ei juurikaan. Maasto polkujen ympärillä vaihtelee koskemattomista mänty- ja kuusikkoerämaista upeisiin avosuomaisemiin, joilla polut kulkevat pitkospuita pitkin. Kansallispuiston pinta-alasta yli puolet onkin suota.

Tapahtuma sopii siis sekä poluiltaan että matkavaihtoehdoiltaan erinomaisesti ensimmäiseksi polkujuoksukilpailuksi, mutta tarjoaa myös haasteita ja nopeita polkuja kokeneille polkujuoksijoille. 20 ja 10 kilometrin sarjojen reitit tulevat loppuosuudella Multiharjun aarnimetsään, joka on yksi eteläisen Suomen vanhimmista metsäalueista. Alue on suojeltu jo vuonna 1910, ja sen vanhimmat männyt ovat lähes 400-vuotiaita.

Kilpailun järjestämisestä vastaa suunnistusseura Ikaalisten Nouseva Voima yhteistyössä Seitsemisen Luontokeskuksen kanssa. Tapahtumavastaava Outi Borgenström kertoo, että viime vuonna osallistujia oli 101 ja järjestelyistä vastasi noin kymmenen vapaaehtoista. ”Osanottajia viime vuonna oli tosiaan tuo 101 ja nyt odotamme 150-200 juoksijaa, joten talkoolaisiakin tarvitaan enemmän. Osanottajakatto on 300”, toteaa Borgenström.

Borgenström keräsi palautetta edellisestä Seitsemisen polkujuoksusta ja pyrkii kehittämään tapahtumaa osallistujien toiveiden mukaisesti. ”Koska kyseessä on vasta toinen Seitsemisen polkujuoksu, päätimme pitää reitit samoina ja kehittää joitain palautteessa esille tulleita asioita, muun muassa ennakkokyltit maalin lähestyessä.”

Seitseminen

Seitsemisen polkujuoksun kilpailukeskus sijaitsee yli 150-vuotiaalla Koveron perinnetilalla, missä sekä lähtö että maali sijaitsevat. ”Koveron perinnetila, on jo sinällään tutustumisen arvoinen paikka: perheen pikkuväelle riittää ihmeteltävää tilan eläimissä ja pihapiirin talousrakennuksissa on paljon kaikenlaista tutkittavaa. Vanhanajan rauhalliseen ilmapiiriin sopii hyvin sähköttömyys; turhaa älämölöä ei Koverossa kuulu!”, kertoo Borgenström ja lisää: ”Varsinaisena erikoisuutena on pihapiirin savusauna, joka lämmitetään osanottajia varten. 5 euron saunamaksulla pääsee nauttimaan pehmeistä löylyistä. Lähellä on myös uintimahdollisuudet ja pienestä kahviosta saa purtavaa ennen ja jälkeen kisan.”

Lisätietoa ja ilmoittautuminen.

Seitsemisen polkujuoksusta on tulossa kilpailun jälkeen kooste ja haastattelu trailrunning.fi-sivustolle.

, , , ,