Polut ja urheilijat ennätyskunnossa Bodom Traililla

Buff Trail Tour Finland 2019 tärähti voimalla käyntiin viime lauantaina Bodom Traililla. Hienossa kelissä juostu kisa tarjosi polkunautintoa Suomen kärkijuoksijoiden lisäksi tuhansille harrasteliikkujille. Kokonaisuudessaan perjantaina ja lauantaina juoksijoita Espoon Pirttimäessä oli noin kaksi tuhatta. Pääkilpailuun lauantaina starttasi noin 1200 juoksijaa.

Päivän #1-lippikset maalissa ansaitsivat Hanna Jantunen ja Henri Ansio. Kuva: Aapo Laiho

Aurinkoinen kevätsää oli kuivattanut Nuuksion polut huikean lennokkaiksi, mikä näkyi tuloslistalla ennätyksinä. 21 kilometrin reittiennätys oli paperia ennakkosuosikki Henri Ansion käsittelyssä. Vanha reittiennätys parani minuutilla ja uusi kirjataan nyt aikaan 1.27.38. Hurjassa kevätkunnossa oleva Ansio otti kärkipaikan jo muutaman kilometrin juoksun jälkeen. Muilla ei hänen kyydissään ollut mahdollisuuksia. ”Ei ihan täysillä tarvinnut painaa. Jos olisi ollut kisaa, olisi varmasti voinut vielä kiristää”, tyytyväinen Ansio totesi maalissa.

Kakkoseksi rypisti päivän yllättäjä, venäläinen Ivan Bogdanov. Kolmannen sijan nappasi Antti Parjanne.

Aurinkoa, kuivaa polkua ja hyvää seuraa. Voiko kisakautta paremmin avata? Kuva: Aapo Laiho

Naisten 21 kilometrin kisan kärkeen kiilasi odotetusti Hanna Jantunen. ”Vaikka oli vaikeitakin kilometrejä, kaiken kaikkiaan kisa tuntui helpommalta kuin viime vuonna”, Jantunen totesi heti maaliviivan ylitettyään. Voittoaika Jantusella oli 1.44.51, oma ennätys. Jantusen lisäksi podiumille nousivat Yvonne Gunell ja Oona Hilkamo.

Buff Trail Tour Finlandin seuraava osakilpailu käydään Nuts Karhunkierroksella 24.-25.5.2019.

Nuuksion polut olivat vauhdikkaassa kunnossa. Kuva: Aapo Laiho

Lyhyemmän 12 kilometrin kilpailun Bodomilla voitti miehissä nilkuttaen maaliin tullut Toni Valido ja naisissa hiihtäjä Maija Hakala.