Parmaharju Trail päättää Turku Trail Cupin

Polkujuoksukansaa Turun seudulla liikuttanut Turku Trail Cup juostaan päätökseen Liedon Parmaharjulla 14.10.2017.

Turku Trail Cup järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Taustalla oli ajatus, että kisasarjalla saataisiin houkuteltua harrastajia lajin pariin ja kilpailuihin entistä enemmän. Suunnittelu lähti käyntiin paikallisten polkujuoksukonkarien aloitteesta, koska Turun alueen polkujuoksutapahtumat olivat vielä melko vähissä. Cupin toteutuksesta ovat vastanneet suunnistustaustaiset Lasse Suonpää ja Sami Hämäläinen sekä yleisurheilutaustainen Tuomas Laaksonen.

Järjestäjät halusivat tapahtumia valitessaan tarjota jokaisessa osakilpailussa mahdollisimman laadukkaan ja uskottavan polkujuoksureitin kilpailijoille. Jo olemassa olevien kisojen varpaille ei haluttu astua, vaan jo suunnitteluvaiheessa pyrittiin tekemään yhteistyötä alueella aiemmin järjestettyjen polkujuoksukisojen järjestäjäseurojen kanssa.

Mukaan Turku Trail Cupin kisoihin saatiinkin muun muassa viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Maaria Trail, jonka monipuolinen reitti ja hienot maisevat saivat kiitosta osallistujilta. Kisoista saatu palaute on muutenkin ollut pääosin positiivista, toki kehityskohteitakin on löytynyt. Osallistujamäärät ovat keikkuneet hiukan viidenkympin paremmalla puolella, Maaria Trailille osallistui yli 80 polkujuoksijaa.

Ruisssalo Trail. Kuvaaja Antti Suonpää.

Ruissalo Trail juostiin heinäkuun auringonpaisteessa. Kuva: Antti Suonpää.

Osakilpailut ovat tarjonneet oivan tilaisuuden kisailuun myös polkujuoksua aloitteleville, sillä kaikissa kisoissa on ollut tarjolla sekä lyhyempi että pidempi matka. Lisäksi kaikki tapahtumat ovat sijainneet hyvien liikenneyhteyksien saavutettavissa. Aiemmat osakilpailut järjestettiin Turun Länsikeskuksessa, Piikkiössä, Ruissalossa sekä Maarian altaan ympäristössä.

Ruissalo Trail jouduttiin siirtämään maaliskuulta keskikesälle jäisten polkujen vuoksi ja se olikin ainoa tapahtuma, jossa varsinaista polkua oli vähemmän. Toisaalta Ruissalo ympäristönä ansaitsi paikkansa Turun polkureitistöjen aatelissa. Länsikeskus Trail yllätti monet paikalla olleet juoksijat positiivisesti siinä mielessä, että aivan automarkettien kyljestä löytyi loistavat polkujuoksuolosuhteet tarjonnut, haastava reitti. Parmaharju Traililla reitin erikoisuutena ovat viimeisellä kilometrillä kavuttavat Liedon hyppyrimäen portaat. Lähes 200 puuportaan nousu polkujuoksukisan päätteeksi tulee taatusti asettamaan haasteita ihan jokaiselle kisaan starttaavalle.

Maaria Trail. Kuvaaja Antti Suonpää.

Maaria Traililla saatiin nauttia rankkasateesta ja mutaisista poluista. Kuva: Antti Suonpää.

Turku Trail Cupin kisoissa on pyritty tarjoamaan parhaita paloja Turun lähialueiden luonnosta. Reitit ovat tarjonneet kisoja kiertäville vaihtelevaa alustaa ja maastoa. Myös Parmaharjulla tarjolla oleva polkujuoksureitti on monipuolinen ja matkalla on mukavasti nousua. Parmaharjulla on tarjolla lyhyenä matkana 10 km ja pidempänä 20 km, jossa lyhyt lenkki kierretään kahdesti. Ennakkoilmoittautuminen onnistuu edullisemmin netissä 10.10. asti ja paikan päällä on vielä mahdollisuus jälki-ilmoittautumiseen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtuman sivuilla osoitteessa http://turkutrailcup.com/parmaharju/