Osakilpailut 2019

 

 

 

BUFF® Trail Tourin osakilpailut vuonna 2019 ovat

1. Bodom Trail 21km 4.5.

Keväinen metsä valloitti Bodom Trailin juoksijoiden sydämet. Kuva: Aapo Laiho

Bodom Trailin aikaan metsät ovat juuri heräämässä kevääseen. Kuva: Aapo Laiho

BUFF® Trail Tourin avaus Bodom Trail juostaan Pirttimäen ulkoilualueen keväisillä poluilla Espoossa. Mukaan mahtuu noin 1100 osanottajaa, joka täyttyy hetkessä. Bodom Trail sopii loistavasti ensimmäiseksi polkujuoksuksi, sillä matkavaihtoehtoina on 6, 12 ja 21km. Reitissä riittää haastetta myös kokeneille juoksijoille, ja lähtölistalta löytynee kovia nimiä muistakin lajeista. Tarjolla on myös 6km:n matka lapsille ja nuorille, alle 18.vuotiaiden 12km ja alle 23-vuotiaiden 21km. Ilmoittautuminen alkaa 3.12.2018.

bodomtrail.com

2. NUTS Karhunkierros 55km 25.5.

NUTS Karhunkierros presented by Garmin & La Sportiva 2018. Kuva: Alexander Kuznetsov

NUTS Karhunkierros presented by Garmin & La Sportiva kulkee nimensä mukaisesti Suomen tunnetuimman vaellusreitin Karhunkierroksen poluilla. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma on saanut kevään arvaamattomien olosuhteiden ansiosta legendaarisen maineen ja noussut nopeasti Suomen suurimmaksi polkujuoksutapahtumaksi. Matkoina Pienen Karhunkierroksen ja Juuma-Ruka -polun yhdistävä 34km, BUFF® Trail Tourin 55km Oulangan luontokeskuksesta Rukalle, pidempää haastetta kaipaaville koko Karhunkierros 83km ja tosi ultraajille sama edestakaisin 166km, joka avaa Ultra Trail Tour Finlandin. Tapahtuman osanottajamäärä on 3000. Ilmoittautuminen aukesi lokakuussa 2018, jäljellä enää peruutuspaikkoja ja pieni kansainvälinen kiintiö.

nutskarhunkierros.fi

3. Aulanko Tower Trail 22km 29.6.

23331448_1534999119920997_2905619201813447848_o

Buff Trail Tourin tuorein osakilpailu tuo keskikesään mahdollisuuden kerätä sarjan pisteitä puolimaratonin pituisella kisamatkalla. Aulangon puisto ja kansallismaisema Aulangon tornilta Aulangonjärvelle ovat yksi Suomen perinteisimmistä luontoliikunta- ja luontomatkailukohteista, jonne on helppo saapua niin pääkaupunkiseudulta kuin Keski-Suomesta. Ympäröivät metsä-alueet ja niissä kiertelevät jyrkkäpiirteiset polut ja kilpailukeskus Aulanko Outdoorsin tiloissa luovat upeat puitteet huippuluokan polkujuoksutapahtumalle. 22km:n reitillä nousua on noin 550m ja 13km:n reitillä 200m. Ilmoittautuminen aukeaa joulukuussa 2018. Paikkoja on yhteensä enintään 700.

aulankotowertrail.fi

4. NUTS Ylläs Pallas 37km 13.7.

NUTS Ylläs Pallas presented by Garmin & La Sportiva 2018. Kuva: Poppis Suomela

Vuonna 2013 käynnistynyt NUTS Ylläs Pallas presented by Garmin & La Sportiva kokee vuonna 2019 merkittävän muutoksen: Juoksusuunta kääntyy pohjoisesta etelään, ja kilpailukeskus siirtyy Äkäslompoloon. Tapahtumassa on neljä matkaa, BUFF® Trail Touriin kuuluva Ylläksen kierros 37km, perinteinen Hetta-Pallas 55km, Pallas-Ylläs 105km ja Ultra Trail Tourin Hetta-Ylläs 160km. Trail Tourin pisteitä jaetaan nyt ensimmäistä kertaa Ylläksen ja Kesängin jylhissä maisemissa vaativalla 37km:n reitillä. Ilmoittautuminen alkaa 20.11.2018.

nutsyllaspallas.com

5. PYHÄ Tunturimaraton 21km 10.8.

Pyhä Tunturimaraton presented by Garmin & La Sportiva 2018. Kuva: Onevision.fi / Juha Saastamoinen

Pyhä Tunturimaraton presented by Garmin & La Sportiva juostaan vuonna 2019 kuudetta kertaa Suomen vanhimmassa kansallispuistossa Pyhätunturilla. Reitin upeat tunturimaisemat, kivikkoiset kurut avarat Lapin havumetsät ja vauhdikkaat kangaspolut ovat polkujuoksijan herkkua, mutta reitti tarjoaa lisäksi hidasta rakkakivikkoa ja lopussa tiukan nousun Kultakeron huipulle ja etureisiä koettelevan laskun pujottelurinnettä maaliin. Matkoina 10, 21,5 ja 43km. BUFF® Trail Touriin kuuluu 21,5km:n Tunturipuolikas, joka on loistomahdollisuus tutustua Lapin tunturipolkuihin selvästi täysmaratonia kevyemmin. Nousua Tunturipuolikkaalla on noin 700m. Tapahtuma sopii erityisen hyvin liikunnalliseksi perhelomaksi. Ilmoittautuminen alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

www.tunturimaraton.fi

6. Nuuksio Classic Trail Marathon 42km 7.9.

Sarkkisen rantapolku on tyypillistä Nuuksiota - lammenrantoja, avokallioita ja avaraa männikköä. Polkujuoksijan keho rasittuu, mutta mieli lepää. Kuva: Poppis Suomela

Nuuksiossa juostaan karuja kallioita ja mutkittelevia rantapolkuja. Kuva: Poppis Suomela

Kahdeksatta kertaa juostava Nuuksio Classic on nimensä mukaisesti yksi Suomen polkujuoksujen klassikoista. Täysmaratonin lisäksi ohjelmassa on 72km:n pituinen yhtenä lenkkinä juostava Nuuksio70 Trail Ultra ja lapsille ja nuorille suunnattu 5,7km:n matka. Nuuksion kansallispuistossa kiertelevää reittiä luonnehtivat kymmenet lammet, avokalliot, karut mäntymetsät, mustikkakankaat ja kuusikkokorvet. Vaikka korkeuserot eivät ylläkään tunturien luokkaan, nousua kertyy maratonilla noin kilometri. Reitin mutkittelevat, kapeat rantapolut ja jyrkät kalliokumpareet vaativat juoksijalta hyvää maastotekniikkaa, imevät voimia ja yllättävät vaativuudellaan.  Reitin lisäksi tapahtuma on saanut paljon kiitosta erinomaisten järjestelyjen ja innostavan tunnelman ansiosta. Ilmoittautuminen aukeaa 7.3.2019. Osanottajakiintiö on 750.

nuuksioclassic.com

7. Vaarojen Maraton 43km 5.10.

Vaarojen Maratonilla juostaan mahtavissa maisemissa. Tässä näkymiä Jauholanvaaralta Herajärvelle. Kuva: Aapo Laiho

Kolin kansallispuistossa ja sen naapurimaastoissa juostava tapahtuma on kasvanut vuoden 2006 kokeilusta Suomen  polkujuoksun merkkitapahtumaksi, jonka ainutlaatuinen yhteishenki jokaisen polkujuoksijan pitää joskus kokea. Kisareitti mukailee Herajärven Kierrosta, joka yhdistää pohjoiskarjalaiset järvimaisemat, suuret korkeuserot sekä paikoin teknisesti haastavat polut. Etukäteen vatsanpohjaa kutkuttelevat kuuluisa Ryläyksen nousu, Mäkrävaara ja loppunousu Pielisen rannasta Kolin laelle. Lokakuussa sääolot voivat olla vaativat, mutta parhaimmillaan tarjolla on huikean hieno ruska. 42,5 km:n Vaarojen Maraton on BUFF® Trail Tourin finaali, josta on tarjolla korotetut pisteet. 130 km:n ultramatka päättää Ultra Trail Tour Finlandin. Molempien kiertueiden yhteiskisan palkintojenjako tapahtuu Vaarojen Maratonin iltajuhlassa. Muita matkoja ovat 13,5 km ja 65 km. Ilmoittautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

www.vaarojenmaraton.fi

Ultra Trail Tour Finland 2019 ohjelmassa on NUTS Karhunkierros, NUTS Pallas ja Vaarojen Maraton, tuttuun tapaan kunkin kisan pisin matka.