Meiko Trail – upeita polkujuoksuelämyksiä Kirkkonummella

IMG_5242
Sunnuntaina 13.8. järjestettiin Kirkkonummella Meikon ulkoilualueella Meiko Trail -polkujuoksutapahtuma. Alueelle on kahden viime vuoden aikana merkitty erilaisia ulkoilureittejä, jotka soveltuvat erinomaisesti polkujuoksuun. Varsinkin Meiko-järven kiertävä polku on harvinaisen upeaa uusimaalaista kalliomaastoa. Kirkkonummen kunnan avajaiset näiden uusittujen reittimerkintöjen osalta järjestetään syyskuussa, mutta juoksijat pääsivät testaamaan polkuja jo etukäteen. Alueen hyvin merkityt, helppokulkuiset polut sopivat erinomaisesti lenkkeilyyn myös omin päin.

Meiko Trail järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Osallistujien innosta ja onnistuneesta tapahtumasta ilahtuneena pieni ulkoliikuntayritys Sporzz päätti järjestää sen uudestaan myös tänä vuonna. Kisamatkoja oli kaksi: 8 kilometrin kierros Meiko-järven ympäri ja 15km:n lenkki, jossa järvi kierrettiin kahdesti. Reittimerkinnät ja muut järjestelyt onnistuivat jälleen mukavasti ja kun kelikin vielä suosi, oli tapahtumapaikalla hymyileviä ihmisiä niin ennen kuin jälkeenkin juoksun.

Viime vuoden tapaan kilpasarjojen kärkisijat menivät suunnistajille. Antti-Pekka Leskinen uusi viimevuotisen voittonsa Antti Parjanteen antaessa hyvän vastuksen. Antti-Pekka jäi viime vuoden 15 km:n ajastaan parisen minuuttia (1.05.03), joten reittiennätys (1.03.37) jäi ennalleen. Naisten voittajaksi ja uuden naisten reittiennätyksen haltijaksi rutisti Aino Mänkärlä (1.20.18), joka teki pitkään matkaa yhdessä kakkoseksi sijoittuneen Milka Reposen kanssa. Kolmossijat nappasivat Antti Pasanen ja Nina Ljungqvist-Sarparanta. Nuorten 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voiton vei 8km:n reitillä Saana Viskari ja pojissa Kasper Packalén. Yhteensä tapahtuma keräsi reilut 60 osallistujaa.

Järjestäjät lupasivat järjestää tapahtuman jälleen ensi vuonna, ja vaikka päivämäärä on vielä työn alla, ehti osallistujista muutama jo laittaa suullisen ilmoittautumisen tulemaan. Meikolla maisemat ovat kohdillaan, ja reitistä pitävät niin vauhtihirmut kuin aloittelevatkin polkuliikkujat. Puitteet kivalle tapahtumalle ovat siis jo valmiiksi kunnossa!

Kisan nettisivut
Meiko Trail Facebookissa

Teksti ja kuvat: Meiko Trail

IMG_5269