Julia Silvennoisen fiiliksiä ennen ensimmäistä ultrajuoksua Pallaksella

Julia Silvennoisen treeniä merenpinnan tasossa. Kuva: Rami Valonen

Teksti: Julia Silvennoinen.

Lauantaina osallistun ensimmäistä kertaa NUTS Ylläs Pallaksen 55 kilometrin kisaan ja samalla starttaan elämäni ensimmäiselle ultralle! Juossut olen jo pitkään, ja aiemmin olen juosut pari maantiemaratonia sekä viime vuoden Nuuksio Classicin, mutta yli 42 km en ole aiemmin pinkonut. Nautin pitkien matkojen juoksusta erityisesti poluilla, metsässä ja vuorilla, joten toivon ultramatkojen olevan mieleeni ja tuntuvan omilta.

Toukokuussa minulla oli mahtava mahdollisuus päästä opiskelujeni kautta kuukaudeksi vaihtoon Itävallan Innsbruckiin, jossa otin kaiken ilon irti paikan tarjoamista treenimahdollisuuksista. Lähes kaikki vapaa-aika kului silloin vuorilla juosten ja kiipeillen, ja sain sieltä hyvän pohjan kesän kisoille. Nyt Suomessa olen keskittynyt juoksemaan alavampien maastojen polkuja sekä hakenut vauhtia ja haastavia maastoja iltarasteilta ja Jukolan suunnistushuumasta.

Viime päivinä olen innolla valmistellut tulevan kisan eväitä ja tehnyt varustetsekkauksia, että kaikki varmasti toimisi kisapolulla. Harjoitusmääriä olen laskenut, ja keskittynyt huoltamaan kehoa valmiiksi lauantaita varten. Tässä vaiheessa tärkeintä itselleni on vain varmistella, että keho, mieli, eväät ja varusteet ovat lauantaina lähtöviivalla valmiina ja ladattuina koitokseen. Työ, treeni ja testailut on tehty jo hyvissä ajoin aiemmin.

Viilentymässä Innsbruckin vuoripurossa. Tämä keino voi olla tarpeen myös lauantaina. Kuva: Thomas Reichl

Onneksi pääsen matkustamaan kisapaikalle jo hyvissä ajoin, niin matkaväsymys ei enää viikonloppuna paina jaloissa. Hieman minua kyllä jännittää tuo sääennuste. Ukkonen tai helle eivät ihan kuulu vahvuuksiini, ja neste- ja suolatasapainoon täytyy nyt kiinnittää erityistä huomiota.

En ole asettanut tälle ensimmäiselle ultralleni sen kummempia tavoitteita. Toivon nauttivani kisasta ja tapahtumasta, selviäväni kunnialla ja hyvin mielin maaliin ja saavani itselleni vahvan suorituksen ja hienon elämyksen. Toivon myös kisan toimivan hyvänä pohjana elokuussa koittavaa Tromsø Skyracen Hamperokkenia (58km, +4800m) ajatellen.

On mahtavaa päästä jakamaan polkujuoksun ja urheilutapahtuman huumaa yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa. Toivottavasti askel on lauantaina lennokas ja hymy herkässä itse kullakin. Tunturissa nähdään!

Tutustu Julian blogiin sivustolla treeline.fi.

Toivotamme Julialle ja kaikille muillekin NUTS Ylläs Pallas -juoksijoille onnistunutta juoksua ja hienoa kokemusta! Lue kisaennakko täältä.