BUFF Trail Tour Finland uudistuu vuodelle 2019

Kohti upeaa ensi kautta. Kuva: Aapo Laiho / Vaarojen Maraton 2018

Vaarojen Maratonin yhteydessä julkaistiin uutisia ensi vuoden BUFF Trail Tourista. Vuoden 2019 kalenterissa ovat samat seitsemän osakilpailua kuin tänä vuonna, mutta kahdessa tapahtumassa Trail Tour -matkat ovat aikasempaa lyhyemmät.

NUTS Ylläs Pallaksella ohjelmassa on uusi 37km:n matka Yllästunturin ympäristössä, ja Pyhä Tunturimaratonilla matkaksi vaihtuu 21km:n Tunturipuolikas. Tämä madaltaa osallistumiskynnystä ja mahdollistaa sarjan kärkisijojen tavoittelun nykyistä kevyemmällä urakoinnilla.
-Toivomme lyhyempien matkojen innostavan kärkijuoksijoita kehittämään juoksuvauhtiaan ja siten nostavan Suomen polkujuoksun tasoa, taustoittaa sarjan koordinaatorina toiminut Terho Lahtinen uudistusta.
-Lyhyemmät matkat houkuttelevat toivottavasti myös muiden lajien harrastajia kokeilemaan polkujuoksua, ja helpottavat niiden juoksijoiden urakkaa, jotka haluavat kerätä kauden kaikki osakisat, mietii Lahtinen.
-Viime aikoina turhan moni Suomen kärkipään juoksijoista on kärsinyt ylirasituksesta ja rasitusvammoista. Haluamme matkojen muutoksella myös muistuttaa juoksijoita siitä, että niin hauskaa kuin polkujuoksu onkin, suurina annoksina ja liian usein otettuna se saattaa aiheuttaa haitallisia sivuvaikutuksia, linjaa Lahtinen.
Kaiken kaikkiaan tavoitteena on ottaa kiinni polkujuoksun kasvavasta suosiosta ja edistää suosion kasvua edelleen.
 
Muutos tuo mukanaan myös lisää resursseja sarjaan kehittämiseen. Jatkossa koordinaattorin tehtävät ottaa hoitaakseen Vaarojen Maratonin johtotehtävistä luopuva Heikki Hamunen, jonka johdolla BUFF Trail Tourin profiilia nostetaan entistä korkeammalle tasolle.
Hamunen saa avukseen sarjan tiedotustehtäviin Elsa Varjan, joka on kuluneella kaudella hoitanut tiedotusta viidessä BTTF-kisassa.
BUFF Trail Tour Finland 2019 kalenteri
4.5. Bodom Trail 21km
29.6. Aulanko Tower Trail 21km (alustava päivämäärä)
10.8. Tunturimaraton 21km
Vaarojen Maraton 43km (lokakuun alussa, päivämäärä vahvistetaan)