BUFF® Trail Tour 2018 seitsemänen kisan valinta huipentuu äänestykseen

Aiemmin syksyllä julkaistu haku BUFF® Trail Tour Finlandin seitsemänneksi kisaksi vuodelle 2018 on edennyt finaalivaiheeseen. Seitsemästä hakijasta jäljellä on enää kaksi, Aulanko Tower Trail ja Tahko Trail Run. Molemmat tapahtumat järjestetään joka tapauksessa ensi kesänä, mutta vain toisessa niistä on jaossa BUFF® Trail Tourin pisteitä. Kummassa, siihen pääsevät kaikki Suomen polkujuoksijat vaikuttamaan.

Hakemukset arvioinut nykyisten Trail Tour-kisojen järjestäjistä koostunut raati totesi kaikki seitsemän ehdokasta erittäin mielenkiintoisiksi. Suunnitteilla on useita todella upeita uusia kisoja, ja muutama paikkansa jo lunastanut tapahtuma parantaa entisestään.

Huolellisen arvioinnin jälkeen hakijoiden kärkeen nousivat Aulanko ja Tahko. Kärkikaksikko oli niin tasaväkinen, että raati päätti käyttää tässä vaiheessa kysy yleisöltä -kortin ja ottaa koko polkujuoksuyhteisön mukaan valitsemaan uutta arvokisaa.

Valinta etenee seuraavasti:

Kisojen esittelyt julkaistaan maanantaina 6.11. illalla tässä artikkelissa. Kisojen omilta nettisivuilta, Facebook-sivuilta ja Instagram-tileiltä löytyy lisätietoa. Linkit niihin kaikkiin esittelysivulla.

Äänestyslinkit tulevat kisojen esittelyn yhteyteen tänne sivustolle keskiviikkona 8.11. klo 08:00. Äänestysaikaa on perjantaihin 10.11. klo 18:00 asti. Äänestys tapahtuu nettikaavakkeella. Jokaisella äänestäjällä on yksi ääni. Väärinkäytösten välttämiseksi äänestämisen yhteydessä kysytään äänestäjän nimi ja sähköpostiosoite. Uusi osakilpailu julkaistaan viikonloppuna 10.-12.11.

Äänestyksen lopputulos ja raadin näkemys ovat lopullisessa valinnassa yhtä painavat, mutta äänestykseen lähdetään niin tasaisesta tilanteesta, että sen lopputulos todennäköisesti ratkaisee valinnan. Alkuperäiset valintakriteerit löytyvät tästä artikkelista.

Trailrunning.fi jututti molempien kisojen johtajia äänestyksen aattona. Lue haastattelu täältä.

Fiilis oli korkealla maalikarsinassa. Kuva: Aapo Laiho

Kuva: Aapo Laiho (Bodom Trail 2015)