Bodom Trail innosti yli 700 juoksijaa Espoon poluille

Maija Oravamäki ja Janne Hietala puolimaratonin voittoihin.
Aino-Kaisa Saarinen ja Aki Nummela 12km:n ykköset.

BUFF® Trail Tour Finlandin toinen osakilpailu Bodom Trail kisattiin Espoon Pirttimäen ulkoilualueen poluilla helatorstaina kosteassa kevätsäässä. Tapahtuma nousi heti yhdeksi Suomen suosituimmista polkujuoksukilpailuista ja onnistui tavoitteessaan kannustaa uusia juoksijoita metsäpoluille.

715 osanottajasta arviolta puolet oli kokeilemassa polkujuoksua ensimmäistä kertaa. Palaute oli todella innostunutta, ja juoksijoiden yhteinen näkemys tuntui olevan ”tämä on mielettömän hauskaa!” Mikäli tunnelmista voi jotain päätellä, on polkujuoksutapahtumiin jatkossa yhä enemmän tulijoita.

Tapahtuman erikoisuus oli mahdollisuus päättää kisan aikana, juokseeko maaliin ensimmäisen 12km:n jälkeen, vai jatkaako vielä 9km:n loppulenkin uusissa maisemissa. Yli kaksi kolmasosaa osanottajista kiersi koko puolimaratonin ja pääsi nautiskelemaan reitin jylhimmistä osista.

Lisäksi tapahtumaan kuului 6km:n nuorten ja perhesarja. Nuorin reitin omin jaloin kiertänyt osanottaja oli alle viisivuotias, joten uusia polkujuoksijoita on kasvamassa pienestä pitäen. Nuorten nopein oli Henri Erkkilä, joka kiersi lenkin ajassa 30.31.

21km:n päämatkan voiton vei miehissä Janne Hietala ja naisten sarjassa Maija Oravamäki. Hietala käytti puolimaratoniin aikaa 1.37.41, jolla irtosi voitto noin minuutin erolla Antti Nisoseen. Kolmas oli ultrajuoksija Janne Klasila. Oravamäen aika 1.47.37 riitti runsaan 40 sekunnin voittoon ennen Jaana Leivoa, joka jätti kolmanneksi sijoittunutta Kaisa Laapasta kuusi minuuttia.

”Matka sujui nousujohteisesti, ja sain jälkimmäisellä lenkillä muutaman selän kiinni. Yllätyin kuitenkin voitosta, sillä en huomannut ohittaneeni kaikkia edelläni olleita”, kertoi Hietala.

Hietalan edellä olleet Jussi Nokelainen ja Tomi Halme olivatkin harhautuneet 13km:n kohdalla pariksi minuutiksi reitin ulkopuolelle, eivätkä saaneet tässä syntynyttä eroa enää loppumatkalla kiinni.

”Todella kiva reitti ja hienot maisemat”, hehkutti tyytyväinen Oravamäki. ”En ole vielä juossut paljon poluilla, ja pelkäsin, että reitti olisi ollut teknisesti vaikeampi. Olen kyllä todella innostunut polkujuoksusta, ja aion käydä kesän aikana useammankin Trail Tourin osakilpailun.”

12km:n kärjessä nähtiin huippu-urheilijoita kokeilemassa polkujuoksua. Naisten sarjan voitti hiihdon olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen ajalla 55.48 ja miesten puolella voiton vei rata- ja maantiejuoksijana tunnettu Aki Nummela, 50.59. Molemmat jättivät toiseksi sijoittuneita yli viisi minuuttia.

Nummela kertoi kisan sujuneen mukavasti, ja sanoi yllättyneensä reitin juostavuudesta. Luonnon asettamat vesi- ja kuivaesteet olivat huipputason estejuoksijalle helppoja.

Saarinen taas koki kiviset ja juurakkoiset polut haastaviksi, mutta nautti täysillä tapahtumasta ja totesi sen sopineen erinomaisesti omaan harjoitusohjelmaan. Hän raportoi tyytyväisenä vielä seuraavana päivänä, kuinka kisa tuntui hyvällä tavalla rasituksena keskivartalossa ja nilkoissa, ja kertoi kuinka hauska ja positiivinen kokemus tapahtuma oli ollut.

BUFF® Trail Tour Finlandin yhteistuloksissa miesten johdossa kärjessä kahden osakilpailun jälkeen on täysin pistein Janne Hietala. Naisten kärjessä jatkaa Bodom Trailin kahdeksanneksi sijoittunut Nina Heiskanen.

Trail Tourin seuraavat osakilpailut ovat Midnight Sun Trail Ultra Pallakselta Hettaan 25.7. ja Tunturimaraton Pyhätunturilla 9.8.

Kooste kisakuvista

Tulokset

Osanottajien kuulumisia tapahtumasta löytyy sosiaalisesta mediasta tunnuksella #bodomtrail. Päivän tunnelmia on myös Bodom Trailin Twitterissä ja Facebookissa. Kisan nettisivulla bodomtrail.com on tarkempi kuvaus tapahtumasta.